Bilimsel Araştırmalar ve Yayın Etiği Kurulu
Bilimsel Araştırmalar ve Yayın Etiği Kurulu

Başvuru Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

14/03/2023 14:14:19 - 03/05/2024 14:14:19 - 1756 Okunma

Bilimsel Araştırmalar ve Yayın Etiği Kurul Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

•    Etik Kurul Başvuru Dilekçesinde "tezin başlığı, amacı, önemi, araştırma yöntemi, konuyla ilgili kaynaklar" belirtilmelidir.
  • Birim aracılığı ile yapılan başvuruların sonrasında Online Başvuru Formu doldurulması zorunludur.
  •    Araştırmada kullanılan ölçeğin, kişi kendisi geliştirmediği takdirde (başvuruda belirtilmeli) çalışmada atıfta bulunmalıdır.
  • 18 yaş altı bireylere yapılacak çalışmalar için Veli /Vasi Onam Formu düzenlenmelidir.
  • Yapılacak tüm çalışmalara Bilgilendirilmiş Gönüllü Onam Formu eklenmelidir.
  • Etik Kurul Başvuruları her ayın ilk gününden başlayarak yirmisine (1-20) kadar yapılmalıdır. 20'sinen sonra yapılan başvurular bir sonraki ayda değerlendirmeye alınacaktır.

Bilimsel Araştırmalar ve Yayın Etiği Kurul Online Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Online başvurular Üniversitemiz İdari ve Akademik personel ile Üniversitemiz öğrencilerini kapsamaktadır.
  • Online Başvuru Formu doldurulduktan sonra gerekli belgeler bayet@klu.edu.tr e-posta adresine gönderilmelidir.
  • Her bir çalışma için ayrı bir form doldurulmalı ve "Konu" belirterek e-posta gönderilmelidir.
  • Dosya aşımı olması durumunda sıralama numaraları ile (Konu :Belge 1 , Belge 2 ) belirtilmelidir.
basvuru

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.